BLOG

A love story crafted by Juweliers Roelandt.

PAREL JUWEEL

HOE onderhoud je het best je parels?

Adorn yourself with the timeless elegance of pearl jewelry

- 18/01/2023 -

PAREL JUWEEL

HOE ONDERHOUD IK HET BEST MIJN PARELS

Parels zijn prachtige edelstenen die al eeuwenlang worden gewaardeerd om hun glans en elegantie. Als je een juweel met parels hebt, is het belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier kunt onderhouden om ervoor te zorgen dat het er zo lang mogelijk mooi uitziet. Hieronder geef ik enkele tips om je juweel met parels in goede staat te houden.

  1. Vermijd chemische stoffen Parels zijn gevoelig voor zuren en chemicaliƫn, dus het is belangrijk om ze weg te houden van haarlak, parfum en andere cosmetica. Als je deze producten gebruikt, wacht dan een paar minuten voordat je je parelsieraad aantrekt.

  2. Vermijd vocht Parels kunnen ook worden beschadigd door vocht, dus vermijd het dragen van je parelsieraad tijdens het zwemmen, douchen of baden. Zorg er ook voor dat je je parels droog houdt als je ze niet draagt. Bewaar ze op een droge plaats en vermijd vochtige omgevingen.

  3. Reinig je parels zachtjes Als je parels vuil zijn geworden, maak ze dan voorzichtig schoon met een zachte, vochtige doek. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of borstels, want deze kunnen de parels beschadigen. Als je parels echt vies zijn, neem dan contact op met een professionele juwelier die ervaring heeft met parels.

  4. Draag je parels regelmatig Parels hebben natuurlijke oliƫn in hun oppervlak die ze doen glanzen. Als je je parels regelmatig draagt, houden ze hun glans en blijven ze mooi. Als je je parels langere tijd niet draagt, kan hun oppervlak droog en dof worden.

  5. Bewaar je parels voorzichtig Als je je parels niet draagt, bewaar ze dan voorzichtig in een doosje of sieradenzakje om te voorkomen dat ze krassen of beschadigd raken. Bewaar ze ook apart van andere sieraden om te voorkomen dat ze worden bekrast of beschadigd door scherpe randen.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je parelsieraad er zo lang mogelijk mooi uitziet. Parels zijn tijdloze edelstenen die je zult koesteren en waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.

07/12/2022

Iets nieuws, Iets permanent

De charme van een automaat

Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?

There is gold in every piece
of your story

Lees meer